Mesaj catre colaboratori

23 May, 2020

Dragi colaboratori,

Încă de la începutul crizei provocate de răspindirea Coronavirus SARS-Cov-2 în țara noastră, Dexter Com s-a alăturat cu entuziasm și determinare eforturilor sistemului medical românesc în lupta cu acest virus nemilos prin furnizarea produselor necesare analizelor de tip RT-qPCR, spitalelor și centrelor de analiză:

  • Aparate de extracție ARN viral model Maxwell 48 (cu 48 probe simultan) sau Maxwell RSC/CSC ;
  • Kituri de extracție ARN viral (metoda manuală);
  • Kituri de extracție automată pentru sistemele automate Maxwell;
  • Kituri de extractie automată utilizând alte sisteme automate aflate în utilizare în laboratoare; ca exemplu de reușită deosebită, menționez punerea la punct a metodei de extracție ARN viral pe automatul Biomek Fx (produs de Beckman-Coulter) la Institutul Regional de Oncologie Iasi astfel încât specialiștii de acolo pot efectua complet automat 96 extracții în doar 90 minunte !
  • Kituri de amplificare și detecție virus SARS-Cov-2 cu cea mai bună perfomanță de pe piață, certificate CE-IVD și respectiv CDC – FDA/OMS;
  • Vârfuri de pipete, plăci de PCR, tuburi de centrifugă și alte consumabile necesare.

Și pentru că, toate cele de mai sus, am considerat că nu sunt suficiente, am acordat tot suportul necesar unor laboratoare să instaleze și să utilizeze aparate automate de extracție Maxwell obținute sub formă de împrumut de la laboratoare dincentrele de cercetare, care s-au putut lipsi de acestea o perioadă de timp.

Prin specialiștii nostril, am asigurat echiparea unor laboratoare, care au pornit de la zero, cu instruirea completă a specialiștilor în tehnici de biologie moleculară, care până atunci erau pentru ei complet necunoscute. Stau mărturie scrisori de recomandare și contracte de consultanță ale unor spitale și direcții de sănătate publică din țară,  în care este recunoscut efortul colegilor nostri și înaltul lor profesionalism.

Toate acestea au fost posibile cu eforturi mari din partea noastră precum și cu suportul profesionist al firmelor pe care le reprezentam în Romania: Promega Corp – USA, Primer Design – UK, Capp/AHN – Germania și altele.

Cu toate eforturile noastre precum și ale furnizorilor noștri, am avut și avem în continuare dificultăți în asigurarea cantitaților de kituri și de consumbile necesare în laboratoarele de analiză.

În fiecare săptămână primim cantități de produse mult mai mici decât comenzile noastre și nevoile din piață. Ca urmare, cautăm să împărțim cât mai onest, aceste cantități limitate, tuturor laboratoarelor care ne-au acordat încrederea, astfel încât să nu lăsăm niciun laborator fără un minim de kituri și consumabile cu care să își desfășoare activitatea.

Am primit asigurări din partea furnizorilor, că vor reuși în perioada următoare, să crească volumele de produse livrate către piața din Romania, astfel încât avem sperante, că vom reuși, să mulțumim cât mai bine nevoile laboratoarelor.

Vă mulțumim încă o data pentru încrederea acordată și vă asigurăm că facem în continuare toate eforturile pentru a reuși să trecem împreună cu bine prin aceasta pandemie !

Cu stimă,

Viorel Mitrică